Menu

Associació de protecció civil Caldes de Malavella

Neix una nova entitat: l’Associació de voluntaris de protecció civil a Caldes de Malavella 

Fins ara no hi havia cap entitat semblant al municipi. S’ha aprovat la inscrpició al registre d’Entitats Municipals.

Dimecres, 30 de maig del 2018
Ja fa mesos que es treballa per formalitzar aquesta entitat formada per persones que ja formaven part d’altres entitats municipals. Ara, després d’inscriure’s al registre de la Generalitat, ja formen part oficialment de la llista d’entitats d’interés local.
Aquesta és una entitat pensada per col·laborar en totes les grans festes de Caldes de Malavella i en cas d’emergències. El Servei de Protecció Civil està configurat per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i pels serveis municipals de protecció civil dels ajuntaments.
La protecció civil com a servei públic s’orienta a l’estudi i la prevenció de les situacions de greu risc, catàstrofe o calamitat pública i a la protecció i socors de persones, de béns i del medi ambient en el cas que aquestes situacions es produeixin.
En el ple de dilluns al vespre s’ha felicitat a la nova entitat, que han estat presents a la sessió plenària. L’alcalde, Salvador Balliu, ha volgut destacar que la setmana passada, quan encara no eren formalment una entitat de Protecció Civil, els seus membres van posar tots els seus recursos i energies en trobar a en Joan Vilaró, un veï de Caldes que es va perdre el passat dijous 24.
De fet, la recerca de persones perdudes o desaparegudes és una de les tasques complementaries de Protecció Civil.
“No volem que els veïns de Caldes estiguin desatesos, treballarem fort perquè això no passi i poder donar el millor de nosaltres” deia Joan Moya, president de l’entitat.
Aquesta nova entitat té unes necessitats determinades d’espais i instal·lacions, l’Ajuntament de Caldes té present les seves necessitats i espera poder-les resoldre ben aviat. Una de les principals demandes de material ara són EPIs a més d’un vehicle i altres eines com xerracs, pales o cons.

 

Tornar al principi