Menu

Arresten a la Jonquera els lladres de Correus de Caldes

Arresten a la Jonquera els lladres de Correus de Caldes

Formen part d’una banda especialitzada a assaltar oficines i també habitatges que havia actuat a Barcelona

Els Mossos van arrestar diumenge a la Jonquera dos homes de nacionalitat xilena que es consideren els autors de l’atracament perpetrar el dia 2 a l’oficina de Correus de Caldes de Malavella, d’on dos assaltants armats amb una pistola es van endur un botí d’uns 3.000 euros. Els Mossos consideren que els detinguts formen part d’una banda que s’havia especialitzat en assalts a oficines de Correus, que ja havia actuat en diferents poblacions catalanes, a la conurbació de Barcelona però també a les comarques tarragonines. També se’ls atribueixen robatoris en habitatges.

L’atracament de Caldes es va perpetrar el dimecres dia 2 pels volts de dos quarts de nou del matí. Dos individus, que segons el treballador que va ser atracat tenien aspecte de ser sud-americans ben vestits i semblaven dos clients més, van accedir a les instal·lacions, en principi de manera pacífica. Van esperar el seu torn i, quan va arribar el moment d’atendre’ls, un d’ells va amenaçar el treballador amb una pistola tot passant darrere del mostrador. “La caixa, la caixa, els diners!”, cridava. Tot i que el treballador va intentar raonar amb ell i fer-li creure que no hi havia diners, va acabar obrint-los la caixa forta. Mentrestant l’altre individu hauria fet passar els dos clients que hi havia a l’establiment a una habitació. Finalment els atracadors es van endur 3.000 euros a més dels cupons de l’ONCE que guardaven a l’oficina.

A mig atracament, el treballador que hi havia en aquell moment va poder avisar la policia prement el botó d’emergència. Els lladres se’n van adonar i van marxar corrents i se’ls va perdre la pista sense que s’aclarís si havien pujat a un tren o si els esperava algun vehicle. Les càmeres de seguretat van gravar tot l’atracament i van comparar les cares dels atracadors amb altres episodis similars ocorreguts anteriorment en altres oficines de Correus de la zona de Barcelona i es va arribar a la conclusió que es tractava dels mateixos atracadors, a qui ja seguien la pista des de feia dies els mossos de l’àrea d’investigació criminal (AIC) de Barcelona, que es van fer càrrec de la investigació i que diumenge van muntar un dispositiu per atrapar els sospitosos a la Jonquera, abans que abandonessin el país.

El lladre de la careta

Els mossos de l’AIC de Girona continuen les investigacions per intentar identificar l’atracador que dilluns va perpetrar un altre assalt a Caldes de Malavella, a la botiga de l’estació del tren. En aquest cas el lladre era un home jove que va actuar amb la cara tapada amb una màscara de la pel·lícula Scream i armat amb un ganivet de cuina de grans dimensions.

Va amenaçar amb l’arma les dues treballadores. A una, la va fer estirar de bocaterrosa amb els braços oberts i li va manar que no es mogués. A l’altra, li va exigir que obrís les caixes registradores (per evitar deixar empremtes). L’atracador, que parlava castellà amb accent magrebí, va endur-se tots els diners, aproximadament 1.100 euros en efectiu. Després, va fugir a cavall d’una escúter en direcció a la zona de fàbriques que hi ha a prop de l’estació.

Dissabte, es va produir un altre assalt a la mateixa botiga. En aquell moment només hi havia una treballadora que era a punt de tancar. El lladre va començar a colpejar amb violència un dels vidres de l’aparador de la botiga. Quan la treballadora s’hi va apropar per dir-li que ja estava tancat, va trencar el vidre, va entrar a la botiga, va amenaçar l’empleada i es va endur els diners de la caixa.

Tornar al principi