Menu

Actuacions als plàtans

Actuacions als plàtans

Es fan actuacions als plàtans de la rambla d'en Rufí i la Rambla Recolons

Es fan podes de seguretat i tractament biològic contra plagues per millorar l’estat dels arbres

Dijous i divendres de la setmana passada es van dur a terme diverses actuacions a l’arbrat de la Rambla d’en Rufí i de la Rambla Recolons. En primer lloc s’ha actuat als plàtans de la Rambla d’en Rufí, uns arbres amb molt de desenvolupament vertical, per tal de fer una poda en alçada de totes aquelles branques que pel seu estat podien tenir un risc de caiguda. Les feines han estat realitzades per Jardineria Girona mitjançant un camió grua amb cistella i operaris experts en podes en alçada.

Paral·lelament a aquestes feines s’han tractat tots els arbres d’ambdues rambles, un total de 130 exemplars, afectats pel tigre del plàtan amb el que s’anomena “lluita integrada”: Es tracta d'un procediment completament biològic mitjançant el qual s'han col·locat caixetes a cada plàtan en les quals hi havia uns microinsectes, Anthocoris nemoralis, que són depredadors naturals de la plaga esmentada. Es preveu que els insectes, un cop alliberats, combatran una plaga que és visible mirant les fulles dels arbres, recargolades sobre sí mateixes. Passats quinze dies, es farà una valoració de l’efectivitat i un seguiment per si cal aplicar-hi mesures complementàries. 

Aquesta actuació es fa en compliment de la nova normativa que aposta per reduir els productes químics combinant els tractaments tradicionals amb la lluita biològica. Tot i ser un tractament més car, no té cap tipus d’afectació pel medi ambient ni per a les persones o animals. 

Tornar al principi