Menu

33è cros Caldes

33è cros Caldes

Caldes de Malavella acollia diumenge la 33ª edició del seu cros i el Campionat de Catalunya de Màster i Sub23 individual i per equips. L’excel·lent circuit instal·lat a una zona propera als serveis del centre de la població però que alhora compta amb la proximitat de boscos i zones verdes, anomenada la Rambla d’en Rufí, ha estat un marc magnífic per gaudir de molt bones curses en aquesta matinal atlètica, amb fred i a darrera hora també amb pluja.

El fet que fos Campionat de Catalunya per veterans i promeses ha propiciat que els seus companys de club els acompanyèssin, assolint així una molt bona participació per sobre dels 600 atletes.

 

Destacar les categories de veterans on els atletes d’entre 35 i 44 anys han ofert un espectacle de nivell, val a dir que en aquestes edats molt corredors de fons segueixen en un alt estat de forma i el nivell competitiu és màxim. Enrique Luque [Rios Running Team] ha estat el vencedor en la cursa de M35 i M40 en una cursa que ha no s'ha decidit fins la darrera volta. A la primera volta Luque romania al grup capdavanter però just començar la segona volta ha iniciat l'atac per posicionar-se al primer lloc, a les dues darreres voltes ha anat distanciant-se tot i la aferrissada persecució de Daniel Alonso [Barcelona Atletisme] i Xavier Planas [CA Castellar], segon i tercer per només un segon de diferència. 

Igualment emocionant ha estat la cursa de M45,M50, M55 i més, on Albert López [GA Lluïsos Mataró] s'ha imposat als darrers deu metres, a l'esprint, sorprenent a Francisco Castellano [Cerdanyola CH] que anava al capdavant durant tot el recorregut. La tercera posició ha estat per Albert Pascual [CA Canyelles].

Pel que fa a les Master Fèmines ha estat Hasna Bahom [Cornellà Atlètic] qui ha dominat i guanyat la cursa conjunta que feien aquestes categories que avui  segons normativa de la IAAF corrien agrupades de 5 en 5 anys. Per darrera arribaven a meta Montse Carazo [UCA] i Eva Ribalta [AA Xafatolls].

La categoria promesa també disputava el Campionat de Catalunya a Caldes. De gran nivell ha estat la cursa masculina on Abdessamad Oukhelfen [CA Igualda] ha assolit la victòria després de lluitar durant gairebé deu quilòmetres amb Abdelmounim El Jouk [Lleida UA] que fins la darrera volta ha perseguit al campió. Al pòdium els ha acompanyat Jesús Hurtado del CA Igualada. Pel que fa a les noies la dominadora en aquesta llarga cursa ha estat sense cap mena de dubte Mercé Guerra [JA Sabadell] que s'ha distanciat de les seves perseguidores des del primer minut. Al pòdium del campionat català l'han acompanyat Irene Batlle [GEiEG] i Marina Garcia [AA Catalunya]. En equips la primera posició fèmina ha estat per al GEiEG i la masculina per al CA Igualada. 

Aquesta jornada clou el calendari gironí de cros després de deu proves que s'iniciaven al cros d'Olot la darrera setmana d'octubre. La gran final del Cros català es celebra el proper 11 de febrer amb el Campionat de Catalunya de l'especialitat a Mollerussa.

Tornar al principi