Menu

Moció de suport a les AMPES i AFAs

L’Ajuntament de Caldes de Malavella aprova una moció per donar suport a la gestió dels menjadors escolars per part de les AMPES i AFAs

La moció, presentada conjuntament pel grup del PDECAT i ERC, es va aprovar per unanimitat en el ple d’ahir al vespre

Dimarts, 25 de setembre del 2018
El proper curs no se sap si l’Ampa de l’Escola Sant Esteve seguirà tenint la gestió del menjador. Davant d’aquesta incertesa l’AMPA demanava el recolzament de l’Ajuntament davant del Consell Comarcal de la Selva i el Departament d’Ensenyament.
En el ple d’ahir al vespre es va aprovar per unanimitat una moció de suport a les AMPES (Associacions de Mares i Pares de l’Escola) i AFAs (Associacions de Famílies d’Alumnes) en la qual es demana:

- Que l’Ajuntament insti a la Generalitat, i concretament al Departament d’Ensenyament, a que trobi una fórmula jurídica per tal que les AMPA puguin gestionar els menjadors escolars.
- Que paral·lelament aquest Ajuntament insti al Consell Comarcal de la Selva a buscar alternatives de sistema de gestió dels menjadors mentre no es trobi la fórmula jurídica abans esmentada, per tal de preservar el sistema actual de gestió per part de les AMPA que hi estiguin interessades.
- Que es traslladi aquest acord al Consell Comarcal de la Selva i al Departament d’Ensenyament.

La moció la van presentar conjuntament el grup del PDECAT amb ERC i tots els grups hi van votar a favor (PIC, PSC i el regidor no adscrit). Més d’una vintena de pares i mares es van desplaçar fins a l’Ajuntament per assistir al ple. Es va obrir un debat al voltant d’aquesta temàtica on hi participava també la presidenta de l’AMPA Sant Esteve.
En el ple, l’alcalde i també president del Consell Comarcal de la Selva Salvador Balliu, ha explicat que es troben en una situació d’incertesa al Consell Comarcal al voltant d’aquest tema i que des del consistori es dóna tot el suport a aquesta moció.

 

Llegiu-ne més ...

Activitats de Sant Grau

A principis d’octubre torna Sant Grau! 

 

El 3 i 4 d’octubre actes religiosos com: 

Dimecres, 3 d’octubre

10 h · Missa en honor a Sant Grau

16 h · Rés del Rosari 

19 h · Audició de sardanes amb la Cobla Foment de Montgrí

Dijous, 4 d’octubre

10 h · Missa en honor a la Mare de Déu del Remei

16 h · Rés del Rosari 

Organitza: Associació de Veïns del Barri de Sant Grau amb el suport del Consell Parroquial i l’Ajuntament de Caldes de Malavella 

 

I el Divendres, 5 d’octubre no et perdis els actes populars!

20:45 h · Benedicció de la bota de vi novell

21 h · Sopar amb botifarres de Sant Grau, torrades i xurros de xocolata praliné 

Tot seguit cantada d’havaneres i cançons de taverna

Venta de tiquets als establiments col·laboradors: Fleca Victòria i Bar Tèrmic. 

Organitza: Societat Gastronòmica de Caldes de Malavella amb el suport de l’Ajuntament de Caldes de Malavella  

Llegiu-ne més ...

7 d’octubre: Fira de l’aigua

El 7 d’octubre celebrem la 14a Fira de l’Aigua

El diumenge 7 d’octubre celebrarem la Fira de l’Aigua i del Benestar. El dia abans els gegants sortiran pel poble per començar a fer bullir l’olla!

Les activitats començaran diumenge ben d’hora amb una caminada verda. Diferents visites guiades ompliran els Balnearis, les termes romanes, els dolls termals i el Castell de Caldes durant tot el dia. També hi haurà moltes activitats: des de les parades d’artesans, fins als tallers infantils, la cursa de cavalls, la bombolla sensorial de l’espai bebès o el Happy Market. També veureu la ràdio en directe, jocs gegants i es podrà gaudir de l’aigua en totes les seves formes. No us perdeu la presentació del conte per pintar, la xocolatada popular, sardanes amb el Sardaxou o fins i tot una master class de Swing. Entre la ratafia, el tast de gintonics o el ja tradicional concurs de menjadors de calamars a la romana i bebedors d’aigua amb gas, la jornada acabarà amb l’espectacular dansa “Dones d’Aigua”a les termes. El 7 d’octubre gaudeix de la Fira de l’Aigua! Més informació en programes a part o a l’agenda d’aquest mateix BIM.

Llegiu-ne més ...

“Per a tu, per a mi, per a totes” presentació d’un curt contra el sexisme el 28 de setembre

 

Joves de Caldes implicades contra el sexisme

Per a tu, per a mi, per a totes” el proper divendres 28 de setembre a les 20h al Teatre municipal de Caldes.

Un grup de noies han estat treballant en un projecte que es diu Per a tu, per a mi, per a totes. L’Andrea, la Paula, la Júlia, l’Eva, l’Aleia, la Marina, la Jordina, la Natàlia i la Violant són les responsables de la idea, el guió i la direcció d’aquest audiovisual contra el sexisme. La idea va sorgir a final de curs, al juliol es va enregistrar tot el material i a l’agost s’ha muntat el vídeo. L’Aina Quintana i la Júlia Riera han enregistrat i editat el projecte. El projecte reflexa situacions quotidianes que pateixen totes aquelles persones que han nascut com a dona o que no s’encasellen en cap gènere o orientació sexual establerta per la societat. La voluntat és presentar l’audiovisual a l’institut, a més d’altres entitats implicades en temes de sexisme. Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de l’Espai Jove Ca la Romana i l’Ajuntament de Caldes de Malavella.

Llegiu-ne més ...

Tallers de convivència familiar

Anima’t i participa als tallers per millorar la convivència familiar. 

Els tallers famílies amb flow és un espai familiar on pares i fills de 10 a 14 anys poden compartir i reflexionar sobre temes que els preocupen i interessen, com poden ser l’educació, l’autonomia, les responsabilitats, les xarxes socials, el mòbil, etc a través de dinàmiques vivencials, engrescadores i participatives.  

L’objectiu és millorar la convivència entre pares i fills, per crear una relació de major comunicació i confiança   

Xerrada informativa: 25 setembre a les 19 h al Casino Municipal  

Inscripcions per assistir als tallers: fins el 2 d’octubre a https://goo.gl/forms/671dj1kdvzHvzQoQ2

 

Amb el finançament de la Diputació de Girona i la col•laboració de l’Ajuntament de Caldes de Malavella i el consell Comarcal de la Selva

Llegiu-ne més ...

17 de setembre comencen inscripcions Servei d’Activitat Física Municipal

Us fem arribar la informació de les activitats delSERVEI D’ACTIVITAT FÍSICA MUNICIPAL i la informació en relació al període d’inscripcions (a partir de dilluns 17 de setembre). 

Instruccions a tenir en compte:

Per formalitzar podeu escollir entre: 

A.- recollir i omplir la butlleta a l’Ajuntament, i fer el registre allà mateix (Oficina d’Atenció al Ciutadà -OAC). 

B.- fer el tràmit únic per la Seu electrònica municipal

(veure instruccions adjuntes)

-       El SAFM disposa d’un número de places limitades a cada activitat. El criteri d’admissió de places és el següent:

o   Tindran prioritat les persones empadronades i/o residents a Caldes de Malavella. L’admissió de persones NO empadronades i/o residents quedarà subjecte a disponibilitat. L’Ajuntament informarà als interessats que prèviament hagin fet la inscripció en cas de vacants.

 

Llegiu-ne més ...

Sant Maurici 18

El 22 de setembre, celebra Sant Maurici!
Aquest any l’ermita de Sant Maurici fa 150 anys i és per això hi ha més activitats que mai! La programació ja comença el divendres amb la presentació del llibre Quaderns de la Selva. El dissabte, el dia de Sant Maurici, a primera hora del matí es podrà pujar a l’ermita, esmorzar, sentir la missa cantada amb la presència del Bisbe i de diversos capellans que han estat a la parròquia de Caldes. Tampoc hi faltaran les sardanes, al matí i a la tarda. Abans de menjar l’arrós els Amics de l’Hereu Riera ens faran una exhibició del ball tradicional. A la tarda també castellers, sopar de pinxos, balls en línia... Com ja és tradició tot aquell que ho vulgui podrà acampar lliurement ben a prop de l’Ermita per no perdre’s cap activitat de diumenge com els tallers per la mainada o l’espectacle infantil entre d’altres. Els sardanistes oferiran servei de bar tota la jornada. Més informació en programes a part i en l’agenda d’aquest mateix BIM. Per avançat agrair la feina a l’Agrupació Sardanista en la preparació de l’aplec, també a totes aquelles persones i entitats que hi col·laborem, gràcies!

Llegiu-ne més ...