Menu

Ajuntament Caldes de Malavella - Articles filtrats per data: Gener 2018

Admesos a la RUA CARNAVAL 18

La Rua de Carnaval 2018 de Caldes de Malavella es farà el dissabte 17 de febrer.

L’Ajuntament de Caldes de Malavella en col·laboració amb l’entitat Associació de Carnaval de Caldes de Malavella Embarrakaldats, organitzen a través de la Regidoria de Festes la Rua de Carnestoltes 2018.

Tot seguit podeu veure la llista d’admesos al Carnaval de Caldes, tot i així, les entitats de Caldes tenen temps d’inscriure’s fins el 8 de febrer. 

- AKALIDAE

- EMBARRAKALDATS

Grups Acceptats: 

- DIT I FET

- ELS ESVENTATS

- ELS MARRECS

-ELS FESTUKS

- ELS ESPERITS

- MEGS & GRESCA

- DRINK TEAM

- GOLFO’S & CRACKS

- ELS CAGANERS ALEGRES

- ELS FRIKIS

- SOMOS LOS QUE SOMOS

- I A TU QUE T’IMPORTA

- ELS DESCARRILATS

- ELS BENSPARITS

- EL PORRÓ QUE NO PARI

- DAKIDALLÀ

- UUHQUEXUNGU!

-KINDEBALL

- INDOMABLES I

- ELS TORRATS

- TRAMUNTANA

-ANEM DE CONYA

-BLAUS I COMPANYIA

- LA COLLA COLORAINES

- LES ESPONGES

- ELS PIMPONS

Animeu-vos i guardeu la data al calendari, aquest any serem més de 2000 persones desfilant!

Al document adjunt podeu veure el plànol amb el recorregut de la rua.

 

BON CARNAVAL!! 

 

Llegiu-ne més ...

Ple municipal 29-1-18

Dilluns 29 de gener es celebrarà ple ordinari a les 20 h a la Sala de Plens de Cal Ferrer

L’ordre del dia és el següent:

PRIMER: Aprovació de les actes de les sessions dels dies 22 i 27 de novembre de 2017; 28 de desembre del 2017.

SEGON: Presa de possessió de la Sra. Ana Belén López Soto, com a regidora de l’Ajuntament. 

TERCER: Dictamen en relació a la proposta d’aprovació  del pla estratègic de subvencions.

QUART: Dictamen en relació a la proposta de delegació a favor del Consell Comarcal de La Selva de la gestió tributària i recaptatòria de l’ impost sobre l’increment del valor dels terrenys.

CINQUÈ: Dictamen en relació a l’autorització compatibilitat a una funcionària interina.

SISÈ: Dictamen en relació a la proposta d’aprovació del text refòs del Pla Especial de Can Calot.

SETÈ: Dictamen en relació a la proposta de delegació i aprovació del conveni marc de delegació de competències entre l’Ajuntament de Caldes de Malavella i el Consell Comarcal de La Selva en matèria de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal·lacions situats en terrenys forestals, d’acord amb la llei 5/2003.

VUITÈ: Dictamen en relació a la proposta d’aprovació del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Caldes de Malavella pel cofinançament i les condicions d’execució i lliurament de l’instal·lació d’una caldera de biomassa i xarxa de calor als equipaments esportius municipals.

NOVÈ: Control i fiscalització dels òrgans de govern
1. Comunicacions de l’alcaldia
2. Precs i preguntes

Llegiu-ne més ...

Caldes de Malavella recull més de 16 tones de roba solidària

Caldes de Malavella ha recollit 2613 kg de roba al 2017 amb l’Empresa d’Inserció ADAD L’Encant SLU i la Cooperativa Roba Amiga.

Ens han fet arribar aquestes dades sobre les quantitats de roba recollida al municipi:

1r trimestre: 446 kg

2n trimestre: 753 kg

3r trimestre: 778 kg

4rt trimestre: 636 kg

També ens han explicat:

Des de Roba Amiga han continuat immersos en projectes de comunicació i sensibilització. De fet, durant la Setmana Europea de prevenció de Residus (Del 18-24 de novembre del 2017) han fet possible el visionar en cinemes del primer Stop Motion realitzat per la productora Rolalá amb l’objectiu d’arribar d’una manera divertida a la majoria de població de totes les edats i sensibilitzat i informar de què i com depositar el residu tèxtil en els contenidors taronges repartits per tota la geografia catalana. 

En aquest visionat es planteja el contenidor de roba usada com una fracció més a tenir en compte i que forma part de la resta de contenidors de selectiva que veiem als nostres carrers.  

Des de roba amiga i l’Empresa d’Inserció ADAD L’Encant SLU donaven les gràcies a la contribució de Caldes de Malavella que ha permès continuar realitzant la important tasca social de crear llocs de treball per a col·lectius en risc d’exclusió. 

 

Gràcies a tots per fer-ho possible!!

Paral·lelament, des de la Fundació Humana es recuperen més de 16 tones de roba usada a Caldes de Malavella.

Humana recupera més de 16 tones de roba usada

Caldes de Malavella amb una finalitat social i ambiental

• Les donacions confirmen la confiança de la ciutadaniper un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social.
• La reutilització i reciclatge de la roba recuperada evita lemissió de 52 tonede CO2.

Generdel2018

Humana Fundación Pueblo para Puebloorganització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més properha recuperat16.460kg de tèxtil usataCaldes de Malavellaal 2017

Ledonacionsrepresenten un augment del 8,2% respectel’any anterior (15.212kg), confirmant la confiançade la ciutadaniaper un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat socialEl tèxtil és la fracció recollida selectivamentamb potencial daprofitament més gran, pesobre del vidre, el paper, l’orgànica o el plàstic.

La roba procedeix delstrescontenidors d’Humana on es dipositala roba, el calçatels complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzeni als qualsHumanadóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbansL’objectiu de la Fundació és que la recollida selectiva de roba usada i la seva preparació per a la reutilització es consolidin com a part fonamental de la gestió de residus.

Un actiu que genera progrés

Àgata Soler-Roigresponsable de l’àrea de Recollida d’Humana aCatalunyavalora així el balanç en larecollida selectivaCada vegada hi ha més interès per part de la ciutadania i de les administracions per reduir la quantitat de residus i allargar la vida de la roba que està en bon estat. Mitjançant la recuperació de la roba usada, disminuim el volum de residus impropis que acaben en altres fraccions, a més de possibilitar-ne la reutilització i recuperar-ne les matèries primeres. Ho fem per dotar a aquests recursos d'una finalitat social, ja que laroba que què ens desfem és un actiu que, gestionat degudament, esdevémotor de progrés al territori i generador de fons per a la cooperació al desenvolupament a l'hemisferi Sud”. 

I afegeix: “Com a especialistes en preparació per a la reutilització, gestionem les donacions de roba i calçat usat per obtenir el màxim aprofitament del residu tèxtil, donant-li una segona vida i afavorint amb això un model d'economia circular. Així, convertim els residus en recursos perquè siguin utilitzats una vegada i una altra, contribuint així a una societat econòmica i socialment sostenible”.

El benefici ambiental

Humana va ser pionera a Espanya en la recollida i preparació per a la reutilització de roba usada: va començar-ne l’activitat al 1987, utilitzant contenidors de fusta, substituïts posteriorment pels actuals metàl·lics que garanteixen alts de nivells d’usabilitat i seguretat. En 31 anys de recollida selectiva, la col·laboració dels ciutadans ha permès recuperar 294.344 tones de roba, l'equivalent a omplir més de quatre vegades un gran estadi de futbol. 

Després de l'orgànica, els envasos i plàstics, el paper i el cartró, i el vidre, el residu tèxtil és la cinquena fracció que més generen els catalans i la que presenta el percentatge de valorització més alt (per sobre del 90%). No obstant això, només una de cada 10 peces que ja no volem té una segona vida; a la resta no se li dóna un tractament apropiat cosa que n’impossibilita el reaprofitament. D'aquí la importància de conscienciar a la ciutadania de la necessitat de la recollida selectiva.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Redueixen els residus en els dipòsits controlats i en les plantes incineradores, així com l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. Cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea

Lemés de 16 tones recollideal 2017 representenun estalvi de 52 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix

El benefici social:ocupació verdai cooperació

D'altra banda, la gestió del residu tèxtil  dos grans beneficis socials: el primer és la generació d'ocupació verda i la contribució a l'economia social, ja que fomenta la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana compta amb una plantilla en augment gràcies a que genera una ocupació indefinida per cada 36.000 kg de tèxtil recollit.

El segon és l'aportació de recursos a projectes de cooperació al desenvolupament. Després de tres dècades d'activitat, 2,4 milions de persones s'hagin vist involucrades en els projectes de desenvolupament que Humana duu a terme als països del Sud de la mà de socis locals. Ha destinat més de 30 milions d'euros per a la formació de professors de primària, l'impuls de l'agricultura sostenible enfortint les capacitats depetits agricultors o els programes de lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions de desenvolupament.

Jerarquia de gestió de residus

La roba dipositada en els contenidors d'Humana tenen dues destinacions: al voltant del 60% es tracta a les plantes preparació per a la reutilització de la Fundació (tres: a Madrid, l’Ametlla del Vallès i Granada) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. 

Les peces tractades tenen les següents destinacions:

• El 62% es prepara per a la reutilització: el 13% es destina a les botiguessecondhand d'Humana al país i el 49% s'exporta, principalment a l’Àfrica, on és venut a preus de mercat per generar-hirecursos per a la cooperació al desenvolupament.
• El 28% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció).
• El 6% es destina a valorització energètica.
• El 4% s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final: són productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar ni valoritzar energèticament.

Sobre Humana Fundación Pueblo para Pueblo

Humana FundaciónPueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com de suport local al territori més proper. La Fundació duu a terme campanyes de sensibilització entorn de la importància de la reutilització i el reciclatge de tèxtil per a la protecció del medi ambient i com a font de recursos per a la cooperació als països del Sud.  més de 550 empleats. Forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a organitzacions de 31 països.

 La fotografia és de la planta de l’Ametlla de Mar on es fa la classificació de la roba. 

Llegiu-ne més ...

Participa al Carnaval 2018

Ja tenim aquí el Carnaval 2018! El proper 17 de febrer agafa la disfressa i surt al carrer! 

Si vols participar al concurs i a la rua fes una ullada a les bases i la documentació adjunta,

 

feliç carnaval!

Llegiu-ne més ...

7.114,54€ per La Marató

Caldes recapta 7.114,54€ per La Marató de TV3
El diumenge 17 de desembre es va celebrar la 26a Marató de TV3
 Caldes de Malavella ha recaptat un total de 7.114,54€ per La Marató de TV3 enguany dedicada a la investigació de malaltis infeccioses. Moltes entitats del poble van organitzar activitats per recaptar diners tan al llarg del mes de desembre com durant el dia de La Marató que aquest any va coincidir amb el mercat de Nadal del municipi.
Les donacions més importants han estat per part del Club de Volei que amb la Quina van recaptar 2.653,58€, seguit de l’Espai Caixa que ha recaptat 1.023€
Gràcies a tots als que heu participat per la vostra solidaritat!

Llegiu-ne més ...

Gràcies per fer possible el Nadal!

Un any més gràcies per fer possible el Nadal!
 El desembre ha estat un mes ple d’activitats de Nadal per part de les entitats del municipi. Hi ha hagut cantades de Nadales, quines tradicionals, dinars i sopars, concerts nadalencs com el del grup musical Calidae, que enguany fa 15 anys, o el de la Orquestra Maravella. Els alumnes del SEMC o la Coral Cantaires de Caldes també han cantat nadales. Els actes que han tingut més èxit, sobretot entre els més petits han estat la visita de la cartera reial el 30 de desembre, on també es va programar un espectacle infantil, xocolatada i fins i tot tallers nadalencs. El JAN enguany també va ser un èxit, fent que l’espectacle final del dia 29 aplegués més de 200 nens i nenes al pavelló. A Caldes també s’han repartit regals: amb el tió de Nadal, que es va fer el 23 de desembre juntament amb un taller de galetes nadalenques i la Quina del Bàsquet (per La Marató de TV3). A més del Caga tió també era solidari per recollir aliments per Càritas. Regals també amb la gran cavalcada de Reis, que eguany ha modificat el recorregut per les obres de la carretera de Llagostera. També es va poder visitar el Pessebre vivent al voltant de l’Església durant la cavalcada. L‘acte va ser organitzat per la Gent de Reis (a qui la Regidoria de Festes agraeix la seva incansable dedicació en la preparació de les carrosses en els últims mesos) i l’Ajuntament. Aquest Nadal fantàstic ha estat possible gràcies a la col·laboració de Ca la Romana, les escoles, la llar d’infants, les llibreries, la Parròquia de Sant Esteve i els voluntaris, la Policia Local, les entitats caldenques, des de les esportives fins a les socials passant per les educatives o gastronòmiques Gràcies a tots per col·laborar-hi!

Llegiu-ne més ...

Èxit en la recollida de joguines de 2a mà

Èxit en la campanya de recollida de joguines de segona mà
 En total s’han recollit més d’un centenar joguines que la Creu Roja ha distribuït entre les famílies que més ho necessiten
 Un any més Caldes de Malavella ha participat amb la recollida de joguines per la Creu Roja. El 17 de desembre es van començar a recollir joguines noves o de segona mà a l’stand de la Creu Roja al mercat de Nadal, més tard la campanya s’ha allargat fins el 29 de desembre a l’Oficina de Turisme, on moltes famílies han portat joguines perquè aquests reis cap nen i nena es quedés sense un regal. El resultat ha estat molt positiu, s’han recollit més d’un centenar joguines, moltes de les quals són noves i en molt bon estat. D’entre les donacions hi havia joguines de tot tipus i per tots els gustos i edats. No hi faltaven jocs de taula, nines, jocs tradicionals i de fusta, cartes, jocs per jugar amb tota la família o jocs de roba pels més menuts. Gràcies famílies caldenques per demostrar un any més la vostra solidaritat.

Llegiu-ne més ...
Subscripció a aquest canal RSS