Menu

Ajuntament Caldes de Malavella - Articles filtrats per data: Juliol 2017

Final del torneig de tennis

Javi Avilés va ser el guanyador del Torneig de Festa Major d’enguany. Van protagonitzar amb l’Andreu Hombrados una final molt ajustada, amb el resultat final de 6-5. Des del Club Tennis Caldes de Malavella, volem felicitar a tots els participants, ja que no va ser fàcil jugar amb una temperatura tant alta i a ple sol a les jornades del matí.

Agraïm la participació de tots i us esperem l’any que ve!

Llegiu-ne més ...

Arriba la Fibra Òptica

 

 • Telefònica i Adamo són les empreses que començaran el desplegament
 • El proper dimecres 9 d’agost telefònica ja començarà a llençar cable
 • Can Carbonell i Tourist Club rebran fibra òptica més tard

Arriba la fibra òptica a Caldes de Malavella

S’espera que a partir del dimecres dia 9 els veïns ja puguin contractar el servei a les empreses

 

Després de la Festa Major està previst que les empreses Telefònica i Adamo comencin a fer el desplegament tècnic per tal que els veïns de Caldes de Malavella puguin gaudir de fibra òptica a les seves llars.

L’arribada de la fibra a Caldes suposa la lliure competència d’empreses que ofereixen aquest servei. Aquestes dues empreses han estat les que han fet la proposta a l’Ajuntament de Caldes de Malavella i per tant, un cop s’hagin llençat els cables de fibra òptica pels carrers, els veïns ja poden contractar el servei. Ara el projecte es troba en una pre fase, tot i que el proper dimecres dia 9 Telefònica ja començarà part del desplegament.

La fibra òptica arribarà a tot Caldes de Malavella, incloses les urbanitzacions, tot i que a les urbanitzacions de Can Carbonell i de Tourist Club arribaran en una fase 2 (competència de les empreses que ofereixen el servei).

Aquestes instal·lacions suposen un impuls pel municipi pel que fa les noves tecnologies i pel que fa una major connectivitat ja que a molts punt del municipi la connectivitat que hi havia era molt baixa.    

 

Llegiu-ne més ...

Èxit en la Marxa a Sant Maurici

 
 • Hi van participar 286 corredors
 • El Club Excurssionista de Caldes recapta 489€ per la Fundació Oncolliga de Girona
 • Enguany la Marxa estava d’aniversari, celebrant la 25a edició

Èxit en la 25a edició de la marxa a Sant Maurici

El diumenge 30 de juliol es celebrava a Caldes de Malavella la XXV Marxa Popular de Sant Maurici. És un dels actes més tradicionals de la Festa Major, organitzat pel Club Excurssionista de Caldes de Malavella. S’hi van apuntar fins a 286 corredors.

Es tracta d’una tradicional activitat esportiva no competitiva oberta a tothom. El recorregut és circular, amb sortida i arribada a Caldes de Malavella, passant per l’ermita de Sant Maurici. En total són uns 10.000 metres i un desnivell d’uns 180 metres.

A l’arribada els participants eren rebuts amb un avituallament, una samarreta commemorativa i més obsequis. També es sortejaven premis i s’acabava la festa amb una remullada gratuïta a la piscina. Tot plegat tenia un cost de 8€ pels participants. Un euro dels quals es destinava a la Fundació Oncolliga de Girona. Finalment es va poder fer entrega de 489€ de donació a la Fundació, que són els diners recaptats pel Club Excursionista de Caldes de Malavella amb la Marxa de Sant Maurici i la Cursa de Muntanya de la Malavella del passat abril.

A l'edició d'enguany, es van homenatjar als precursors de la Marxa, Àlvar Casas, Satur Romero i Josep Sitjà  perquè aquest any es celebrava el 25è aniversari de la primera edició.

D’entre els participants s’hi podien veure perfils ben diversos: homes, dones i fins i tot famílies que feien el recorregut. Uns optaven per fer els 10.000 metres caminant, i d’altres més atrevits els feien corrents. Des de la organització es valora molt positivament l’activitat que està plenament consolidada en els actes de Festa Major.

 

Llegiu-ne més ...

Avui Ple Municipal

 • Es la primera vegada que la nova Sala de plens de Cal Ferrer acollirà una sessió plenària.
 • La sala és d’origen medieval i hauria acollit un escorxador o una presó.
 • Avui a les 20 h hi ha programat Ple Municipal. 

S’estrena la nova sala de plens per acollir el ple municipal

Fins ara la sala de plens havia passat per diferents emplaçaments amb un caràcter improvisat i sovint lluny de l’ajuntament.

Avui al vespre es celebrarà el primer ple en la nova sala de plens rehabilitada a Cal Ferrer. Fins ara la sala de plens havia passat per diferents emplaçaments amb un caràcter improvisat i sovint lluny de l’ajuntament. Després de la rehabilitació de Cal Ferrer, inaugurada el passat 11 de juny, els plens tindran un lloc fixe i adient per fer-se. L’alcalde, Salvador Balliu, en la presentació de la rehabilitació, destacava la importància de disposar d’aquest nou equipament que complementa la construcció d’un ajuntament més ampli i complet per albergar bona part dels serveis municipals.

L’edifici de Cal Ferrer és d’origen medieval, està situada a l’actual plaça de l’Ajuntament i queda adossada en un tram de la muralla del municipi. Es va començar a anomenar Cal Ferrer de la Plaça al segle XX perquè es diu que segurament hi devia viure algun ferrer del poble. També es diu que el mateix edifici va acollir un escorxador o una presó.

Les obres de millora han fet que canviïn les funcions de l’edifici on, a més de celebrar-se les sessions plenàries com la d’avui al vespre, també s’hi han construit espais per a reunions, actes o exposicions. Segons el tinent d’alcalde, Sergi Mir, “s’ha fet una simbiosi entre la planta moderna i aquest edifici medieval”. El tinent d’alcalde ha explicat que les reformes permeten tenir “una sala digna en un edifici notable, que el poble s’ha fet seu” i que “ara l’edifici acollirà la veu del poble amb la realització dels plens”.

A continuació es detalla l’ordre del dia del ple municipal d’avui al vespre (20 h):

 1. Aprovació de l’acta de sessió del dia 29/5/2017
 2. Ratificació del decret d’alcaldia de fixació de la sala de plens a l’edifici de Call Ferrer de la plaça
 3. Dictamen en relació a la proposta de modificació de crèdit núm 6/2017
 4. Dictamen en relació a la proposta de modificació de la plantilla de personal
 5. Dictamen en relació a la proposta d’establiment de les festes locals any 2018
 6. Dictamen en relació a la proposta d’acord d’adhesió al sistema d’adquisició centralitzada de l’associació català de municipis i comarques i al consorci català per al desenvolupament local
 7. Dictamen en relació a la proposta de ratificació de l’acord de la junta de govern local del dia 5/7/2017 referent a la contractació de les obres del projecte d’urbanització d’un tram de la carretera de Llagostera.
 8. Dictamen en relació a la proposta d’adquisició del contracte de les obres del projecte d’urbanització d’un tram de la carretera de Llagostera
 9. Dictamen en relació a la proposta de modificació del poum de Caldes de Malavella per adaptació de la normativa.
 10. Dictamen en relació a la proposta d’aprovació de l’avanç de pla especial del sector de Sant Maurici.
 11. Dictamen en relació a la proposta de ratificació de l’acord d’aprovació de l’informe de seguiment del PAES.
 12. Control i fiscalització dels òrgans de govern
  1. Donar compte:
   1. Informe de morositat 1r trimestre 2017
   2. Informe proposta a la junta de govern local d’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació urbanització Tourist Club Caldes de Malavella
   3. Informe – proposta a la junta de govern local d’aprovació definitiva del projecte d’obres bàsiques i complementàries per a la subsanació de deficiències urbanístiques a les obres d’urbanització del Tourist Club
 13. Comunicacions a l’alcaldia
 14. Precs i preguntes 
Llegiu-ne més ...

Èxit el primer cap de setmana de Festa Major

 • 25 participants en la primera edició del Concurs de Pintura a l’Asfalt
 • 67 participants a la 16a edició del Concurs de Pintura Ràpida
 • Més de 60 participants en l’esmorzar de caçadors

Èxit de participació en els primers actes de Festa Major

Avui i fins el proper dimarts dia 8 d’agost Caldes de Malavella està de festa Major amb activitats per petits i grans.

Els carrers de Caldes de Malavella s’han omplert aquest matí de famílies, artistes i curiosos que s’acostaven al municipi de la Selva per saber com es viu la Festa Major.

Fins i tot s’hi podien trobar famílies de fora del municipi que, sense cap vinculació amb Caldes de Malavella, s’acostaven fins al poble per participar en les activitats. En el concurs de pintura ràpida també hi havia molts participants de fora, no només del municipi també d’arreu de l’estat espanyol. 

Així doncs es pot dir que el primer cap de setmana oficial de Festa Major comença amb molt bon balanç pel que fa participació i visites. El temps, tot i la calor, també ha fet que moltes famílies optin per passar per Caldes i gaudir de les activitats.

Els actes més importants que hi havia programats eren el concurs de pintura ràpida, on s’hi han inscrit 67 artistes; la primera edició del concurs de pintura a l’asfalt per nens i nenes de 3 a 16 anys, on hi han acabat participant uns 25 nens i nenes; i el tradicional esmorzar pels caçadors, amb una seixantena de participants.

El matí començava ben d’hora, a les 8:30 del matí al Club de Tennis Caldes. Des d’ahir i fins diumenge s’està disputant el tradicional obert de tennis de Festa Major que suma ja la seva 15a edició. Abans, a la terrassa del Casino ja s’havien obert les inscripcions per la 16a edició del concurs de pintura ràpida (8 h ). Per agafar forces a les 9 h els socis de la Societat de Caçadors Sant Esteve han estat esmorzant a l’envelat. No hi ha faltat el pa amb tomata amb botifarra o el porró de vi. El matí acabava amb la primera edició del concurs de pintura a l’asfalt al carrer Jacint Verdaguer on els més petits de casa (3 a 16 anys) podien deixar anar la imaginació tot pintant el carrer amb guixos. Al voltant de les 12 h del migdia es feia l’entrega de premis d’aquest concurs de pintura infantil.

A la tarda les activitats continuaven: a les 16 h amb el XVIII Campionat de Botifarra a la Casa Rosa, o la Cercavileta de Gegantons a les 17:00.

A les 19 h es va fer l’entrega dels premis del concurs de pintura ràpida a la terrassa del casino. Uns premis que per molts són l’al·licient per participar en el concurs perquè arriben a sumar en metàl·lic més de 5.000€.

Aquest és el primer cap de setmana de Festa Major tot i que els plats forts arriben el 5 i 6 d’agost. El tret de sortida oficial de les Festes es farà el proper dijous dia 3 d’agost amb el gran sopar popular de Festa Major on es presentaran els candidats d’Hereu i Pubilla 2017.

Per endavant encara queden una cinquantena d’actes que compten amb la participació de moltes associacions i entitats del poble que farciran Caldes de Malavella de gent i gresca aquests dies.

Per l’alcalde del municipi, Salvador Balliu, “és un goig veure tanta gent contenta per la Festa Major,  des dels més petits de casa fins als més grans”. Tant l’alcalde com altres membres de l’equip de govern han estat presents en tots els actes per fer entregues de premis i supervisar que tothom ho passi bé.

Llegiu-ne més ...

Es talla l'aigua al Llac del Cigne

ATENCIÓ (28 de juliol) Es talla l’aigua del #llacdelcigne al C.Guilleries i C.Serrallonga de 12:15 a 14:15 per treballs de reparació de la xarxa

Llegiu-ne més ...

#caldeslliuredesexisme

 • La campanya comença per Festa Major però es preveu que tingui continuïtat
 • És una campanya emmarcada dins el Pla d’Igualtat
 • Es repartiran braçalets amb frases contra el sexisme

#caldeslliuredesexisme és la campanya d’igualtat que comença per Festa Major

Des del Consell de Dones de Caldes de Malavella s’ha engegat una campanya que començarà per Festa Major per evitar agressions sexistes i actituds que poden patir les dones en el seu dia a dia. #Caldeslliuredesexisme tot i començar per la Festa Major no vol quedar-se només en les festes del poble. Mitjançant el Pla d’Igualtat i altres accions es pretén que la campanya arribi més enllà.

Algunes de les activitats previstes per la Festa Major en el marc d’aquesta campanya són les següents:

Avui a les 19h del vespre a la Sala de plens de Cal Ferrer hi ha programada una xerrada sobre sexisme i les conseqüències legals de les agressions sexuals. La sessió informativa estarà conduïda per la sociòloga Cristina Vila, la Policia Local de Caldes de Malavella i els Mossos d’Esquadra.

També es farà difusió de diversos cartells amb lemes relacionats amb la temàtica. Es preveu que siguin cartells impactants i que no deixin indiferent. Conjuntament amb aquest material també s’ha elaborat un tríptic informatiu. Com a novetat i part més vistosa de la campanya, amb cada consumició de la Festa Major es repartiran uns braçalets amb el hastag de la campanya: #caldeslliuredesexisme. També s’habilitarà un punt d’informació durant la nit de divendres i dissabte de Festa Major.

Llegiu-ne més ...

Licitació servei del SEMC

 • La Mercè Rècords SL serà l’empresa que formarà als alumnes del SEMC
 • Només hi havia dues empreses en el concurs per la licitació
 • L’empresa seleccionada ha guanyat el concurs amb 90,74 punts

L’empresa La Mercè Rècords SL guanya la licitació per oferir els serveis del SEMC

 

Fins ara era l’empresa Arreplec Cultura i Educació SL la que oferia el servei de formació dins del Serveis d’Ensenyament Musical de Caldes de Malavella. L’empresa va presentar la seva proposta per la licitació del curs 2015- 2016 prorrogable també pel 2016 – 2017. Pel curs 2017-2018 (i prorrogable també pel 18-19), serà l’empresa La Mercè Rècords SL l’encarregada de gestionar l’escola de música municipal. Pel concurs d’enguany només hi havia dos candidats, La Mercè Rècords SL que ha guanyat; i Arreplec Cultura i Educació SL que eren els responsables fins ara.

Es valorava el projecte educatiu i model pedagògic; el projecte d’oferta formativa; el projecte d’organització i gestió de l’escola; a més dels mèrits de cada empresa amb premis, currículums i mencions de l’equip de professorat de cada empresa. També es demanava als participants al concurs una proposta de millores així com la voluntat de participar en actes municipals. També ha influït la oferta econòmica presentada tot i que s’ha presentat el mateix pressupost en ambdós casos.

La puntuació ha estat molt disputada, essent La Mercè Rècords SL guanyadora amb 90,74 punts i Arreplec Cultura i Educació SL ha obtingut 84,5 punts.

La Mercè Rècords SL actualment també ofereix formació a les escoles de música de Tossa de Mar, Hostalric, Vidreres i Sils

Pel que fa l’edifici hi ha sobre la taula el projecte per construir un nou equipament pel SEMC. Fins ara aquests estudis de música municipals no tenien un lloc fix. Properament s’espera enderrocar l’edifici de les Antigues Cases dels Mestres perquè la futura escola es construiria al mateix espai. Encara no es saben els detalls del projecte d’edificació.

Encara no s’han concretat les dates d’inscripció del SEMC per les famílies interessades, però s’espera que s’obri convocatòria la segona quinzena d’agost.

Llegiu-ne més ...

Actuacions als plàtans

Es fan actuacions als plàtans de la rambla d'en Rufí i la Rambla Recolons

Es fan podes de seguretat i tractament biològic contra plagues per millorar l’estat dels arbres

Dijous i divendres de la setmana passada es van dur a terme diverses actuacions a l’arbrat de la Rambla d’en Rufí i de la Rambla Recolons. En primer lloc s’ha actuat als plàtans de la Rambla d’en Rufí, uns arbres amb molt de desenvolupament vertical, per tal de fer una poda en alçada de totes aquelles branques que pel seu estat podien tenir un risc de caiguda. Les feines han estat realitzades per Jardineria Girona mitjançant un camió grua amb cistella i operaris experts en podes en alçada.

Paral·lelament a aquestes feines s’han tractat tots els arbres d’ambdues rambles, un total de 130 exemplars, afectats pel tigre del plàtan amb el que s’anomena “lluita integrada”: Es tracta d'un procediment completament biològic mitjançant el qual s'han col·locat caixetes a cada plàtan en les quals hi havia uns microinsectes, Anthocoris nemoralis, que són depredadors naturals de la plaga esmentada. Es preveu que els insectes, un cop alliberats, combatran una plaga que és visible mirant les fulles dels arbres, recargolades sobre sí mateixes. Passats quinze dies, es farà una valoració de l’efectivitat i un seguiment per si cal aplicar-hi mesures complementàries. 

Aquesta actuació es fa en compliment de la nova normativa que aposta per reduir els productes químics combinant els tractaments tradicionals amb la lluita biològica. Tot i ser un tractament més car, no té cap tipus d’afectació pel medi ambient ni per a les persones o animals. 

Llegiu-ne més ...

Es salven les tortugues de Sta Maria

 • Es capturen fins a 130 tortugues a la riera
 • La Fundació Emys ha estat l’encarregada de realitzar aquestes tasques
 • Amb aquestes obres de millora també es vol redefinir el riu com a element essencial en la vida i el desenvolupament del municipi durant dècades

Es capturen 130 tortugues i altres espècies de riu abans d’arreglar el clavegueram que passa per la riera de Santa Maria

A principis d’agost està previst que s’iniciïn les obres de millora del col·lector del clavagueram que passa per la riera de Santa Maria. Per protegir les espècies que hi viuen la Fundació Emys ha estat fent tasques de captura d’animals al llarg de tres setmanes.

130 tortugues, forces crancs americans, varies anguiles, serps d’aigua i un visó americà són les diferents espècies que s’han trobat al llarg d’aquestes setmanes al tram urbà de la riera de Santa Maria. Al llarg de tres setmanes s’han estat fent tasques de seguiment i captura d’herpetofauna a la zona per poder protegir tots els animals i que no morin durant el període d’obres que rehabilitarà el clavegueram que passa per la riera.

Antecedents de la riera

La xarxa de sanejament d’aigües residuals del municipi de Caldes de Malavella compta amb un col·lector principal que discorre per la llera de la riera de Santa Maria, mitjançant el qual es recullen les aigües residuals de tot el nucli urbà i de la urbanització d’Aigües Bones.

Aquest col·lector principal s’ha anat deteriorant al llarg dels anys actualment es troba en un estat de conservació molt precari, el que provoca la fuita d’aigües residuals a la llera de la riera i l’entrada d’aigües d’escolament de plujanes dins el col·lector.

Per tal d’arreglar la situació al 2013 els serveis tècnics de l’Ajuntament van redactar un avantprojecte. Aquest agost es preveu que comenci la primera fase de les obres d’arranjament i millora del clavegueram, unes obres que finalment tindran una longitud d’actuació de 1200m, entre el tram comprès entre el carrer de les Mateuses fins passat el pont del ferrocarril de Renfe. En l’avantprojecte només estava previst arreglar 880 metres.

Les accions

El nou col·lector anirà totalment soterrat en la llera de la riera. Amb aquest soterrament es millorarà la capacitat hidràulica de la riera i es reduirà l’impacte paisatgístic que suposa el col·lector que hi havia fins ara.

La obra de substitució de la xarxa de clavegueram del municipi i de l’enterrament del nou traçat suposa una ocasió especial per tal de diferenciar clarament entre el desguàs i clavegueram del municipi i el curs fluvial. Així doncs, amb la voluntat de fer evident la oportunitat de redefinir el riu com a un element essencial en la vida i el desenvolupament del municipi durant diverses dècades, es planteja la realització de les diferents accions que permetran reduir el cost de manteniment de l’espai i augmentar el seu atractiu al ciutadà.

Amb aquestes obres, també es milloraria l’entorn de la flora i la fauna existent a la zona. Per evitar que morin els animals que hi viuen (majoritàriament tortugues) la Fundació Emys, una de les poques del territori que realitza aquestes tasques, ha estat recuperant tortugues al llarg de tres setmanes. L’objectiu és recollir-les, medir-les i pesar-les, identificar-les (per fer un estudi de la població) i alliberar-les més avall de la riera. Per evitar que durant les obres s’acostin a la zona en qüestió s’ha instal·lat una tanca. Un cop s’hagi arranjat el clavegueram podran tornar a la riera de Santa Maria i viure en millors condicions

Seguiments i captura d’herpetofauna

Durant setmanes es van repartir fins a 13 trampes per localitzar les tortugues de la zona. Només el primer dia es van capturar 90 tortugues. El 25 de juliol es van mirar per darrer cop les trampes i només es van trobar dues tortugues, pel que s’entén que ja no queden més exemplars a la zona. La majoria de tortugues són de rierol, una espècie autòctona; també es van trobar però 5 tortugues americanes (espècie exòtica) i també una tortuga Emys (actualment es troben en perill d’extinció). No van ser els únics animals que es van trobar. També es van trobar molts crancs americans (que es preveu que s’eliminin perquè és una espècie invasora); varies anguiles i alguna serp d’aigua (aquestes darreres espècies sí que són típiques de la riera). Fins i tot es va trobar un visó americà mort.

Després d’aquestes tasques s’espera reubicar les espècies autòctones i gestionar les espècies al·lòctones i invasores; fer un radioseguiment dels individus amb més tendència a la dispersió; i realitzar una memòria d’individus, dispersió i seguiment poblacional de la tortuga de rierol.

Llegiu-ne més ...
Subscripció a aquest canal RSS