Menu

Ajuntament Caldes de Malavella - Articles filtrats per data: Març 2018

Treballs de prevenció d’incendis

TREBALLS DE PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS A CALDES EN EL MARC DEL PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ 2018

Des del dia 5 de març hi ha una brigada de 4 treballadors forestals contractats pel Consell Comarcal de la Selva realitzant tasques de prevenció d’incendis forestals a la urbanització Malavella Park de Caldes. Concretament, els treballs que es duen a terme són d’ampliació de la franja perimetral contra incendis de la urbanització mitjançant la neteja i aclarida de vegetació de les parcel·les municipals contigües. S’està desbrossant tota la vegetació seca, estassant els matolls, podant l’arbrat i talant de forma selectiva arbres per prioritzar la permanència d’espècies de baixa inflamabilitat (aclarides). Aquesta brigada serà present a Caldes fins el dia 28 de març, però durant el mes d’octubre tornarà per fer dur a terme neteges de de llera al Rec Clar.

Aquestes tasques es realitzen en el marc del programa de Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), destinat a persones majors de 45 anys aturades i no perceptores de cap prestació social i amb l’objectiu ajudar a millorar l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’inserció laboral.

Llegiu-ne més ...

3x3 Caldes

Aquest cap de setmana arriba a Caldes de Malavella... el 3x3 Caldes! A més enguany estrenen presència al circuit català de bàsquet! També pàgina web! Visita www.3x3caldes.wordpress.com 

La presència de l'exjugador americà Audie Norris és un dels grans atractius del torneig. El jugador estarà seleccionant jugadors per la selecció espanyola que jugarà a Xina al JUMP10. 
Actualment hi ha inscrits 132 equips, que suposen un total de 550 jugadors, fent de la cita una de les més importants a la província en aquest format. 
En total es disputaran 240 partits en 13 pistes al llarg de tot el matí de diumenge 18 de març. 
 
Si vols saber-ne més llegeix els documents adjunts.
 
Fins diumenge amants del bàsquet! 
Llegiu-ne més ...

Curs d’anglès de gestió comercial

El Consell Comarcal de la Selva ha programat un nou curs d’anglès especialitzat en gestió comercial de 240 hores totalment gratuït per a persones a l’atur. A aquesta formació s’hi podran acollir totes aquelles persones que estiguin en possessió del títol de batxillerat, d’algun cicle formatiu de grau mitjà de la branca administrativa o equivalent o bé d’algun cicle formatiu de grau superior (CFGS). També hi podran accedir les persones que hagin superat la prova d’accés als GFGS o la d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. Aquest curs, que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, et permet accedir els exàmens oficials de Cambridge.


Aquelles persones que estiguin interessades a apuntar-s’hi només cal que s’adrecin al departament d’empresa del Consell Comarcal de la Selva consultin la informació que fa referència a aquest nou curs o enviïn un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  o bé telefònicament 872973896.

Trobareu més informació a: https://www.selva.cat/portal/index.php/serveis/premsa-i-comunicacio/noticies/64-desenvolupament-empresarial/1055-el-consell-comarcal-de-la-selva-organitza-un-nou-curs-d-angles-especialitzat-en-gestio-comercial-per-a-persones-a-l-atur  

Llegiu-ne més ...

Es troben restes romanes de l’antiga Aquae Calidae

Es troben restes romanes del que seria la ciutat romana Aquae Calidae

Es troben restes dels habitatges d’una ciutat romana, Aquae Calidae del que fins ara no es tenia constància clara.

El precedent directe del nucli urbà de Caldes de Malavella és l’assantament romà Aquae Calidae. Fins ara s’havien trobat indicis d’aquesta antiga població com és la necròpolis o les termes, però no es sabia amb seguretat que hi hagués un nucli urbà. Gràcies a aquestes troballes, descobertes en les obres de la carretera de Llagostera, ara es sap amb seguretat i de manera extensa que el municipi de Caldes de Malavella en època romana era un municipi viu i amb activitat. S’han trobat un seguit d’edificacions que servien d’habitatge, i es calcul·la que la troballa tindria una llargada d’uns 60 metres. Aquestes cases són d’època romana, d’entre el segle IIaC i el segle IIdC. També s’ha trobat una àrea de pas que es creu que seria un carrer.
Per Caldes de Malavella aquestes troballes tenen molta importància, perquè representen un coneixement més ampli del passat del municipi. Per Caldes el patrimoni històric és molt important, de fet és un dels principals atractius turístics. Darrere del turisme termal, a Caldes també hi ha història amb les termes romanes, el camp dels ninots, les cases modernistes, el patrimoni natural i ara també s’hi afegiran aquestes troballes.
Es vol conservar part de la descoberta i incloure-la en el recorregut històric-turístic del municipi.
Amb aquestes troballes s’ha hagut d’adaptar el projecte de millora de la carretera de Llagostera. En el punt concret on s’han trobat els habitatges romans s’hi havia de construir una rampa i unes escales. Ara per fer visibles les restes es redimensionaran aquests elements i es recol·locarà algun altre element arquitectònic i patrimonial com és el cas dels antics safaretjos.

 

Llegiu-ne més ...

Es planta vegetació a la riera de Santa Maria

Es planta vegetació a la riera de Santa Maria

Actualment s’està revegetant la zona, que és la darrera fase de les obres d’instal·lació del nou col·lector al seu pas per la Riera de Santa Maria

A principis d’agost van començar les obres de millora del col·lector del clavagueram que passa per la riera de Santa Maria. Ja fa prop de dos mesos que aquestes obres han acabat i s’ha començat ja la darrera fase que comprén la revegetació de la zona afectada.
Aquesta és una obra molt reclamada pels veïns i que ha costat dur-la a terme per la seva complexitat tècnica.
La xarxa de sanejament d’aigües residuals del municipi de Caldes de Malavella comptava, fins ara, amb un col·lector principal que discorria per la llera de la riera de Santa Maria, mitjançant el qual es recullen les aigües residuals de tot el nucli urbà i de la urbanització d’Aigües Bones.
Aquest col·lector principal s’havia anat deteriorant al llarg dels anys i es trobava en un estat de conservació molt precari, provocant la fuita d’aigües residuals a la llera de la riera i l’entrada d’aigües d’escolament de plujanes dins el col·lector.
El nou col·lector ara va totalment soterrat a la llera de la riera. Amb aquest soterrament es millora la capacitat hidràulica de la riera i es redueix l’impacte paisatgístic que suposava el col·lector que hi havia fins ara.
Abans de començar les obres, la Fundació Emys va retirar les tortugues i altres espècies que viuen a la zona en qüestió per protegir-les. Abans de tornar-les al seu hàbitat natural (només les espècies autòctones) cal revegetar la zona per deixar com abans la riera. Majorment s’estan plantant herbes aquàtiques que ajuden a depurar l’aigua i a mantenir l’entorn nét, i vegetació a la llera de la riera, que afavoreixen la biodiversitat.

Està previst que en breu es comencin les obres per adeqüar el mateix col·lector en un segon tram.

 

Llegiu-ne més ...

NOU! Tarda de lletres

Dimarts que ve20 de març a les 7 de la tarda, farem la sessió de presentació del nou grup de lectura, el que abans en dèiem de Cal Ferrer. Ara el conduirà la Montse Castaño i es dirà Tarda de Lletres.
Com que havíem deixat un llibre pendent, La Germandat del raïm de John Fante, aprofitarem per comentar-lo i convidar-vos a una copa de vi. Tenim llibres per deixar-vos en préstec però si no l’heu llegit podeu venir igualment. El més important és que la Montse us explicarà el funcionament del grup i quines seran les pròximes lectures.
Us hi esperem!

Llegiu-ne més ...

MIC 2018

Aquest any... torna el MIC a Caldes de Malavella. Ja hi ha horaris! Anirem informant a mesura què es tingui més informació. 

Llegiu-ne més ...

8M: dia de la dona

El dijous 8 de març és el dia de la dona. A Caldes hi ha moltes activitats programades:

El dijous 8 a les 12 h davant de l’Ajuntament es llegirà el manifest del dia de la dona. Hi esteu tots convidats i convidades! 

El mateix dia 8 a les 20 h al casino municipal hi ha la projecció d’un curtmetratge sibre la bretxa salarial i posterior debat amb un advocat laboralista, Santiago Pérez Moratones i l’advocada Guillermina Domènech.

Ca la Romana organitza el dijous 8 a les 17 h de la tarda una taule de dones i cinefòrum en motiu del Dia de la Dona.

A més, el diumenge 11 de març hi ha teatre a les 18 h al teatre municipal.

Fes una ullada als cartells adjunts

Perquè cada dia és 8 de Març!

Llegiu-ne més ...

ple extraordinari 6-3-18

Demà dimarts dia 6 de març a les 20 h del vespre hi ha convocat un Ple extraordinari, 

al document adjunt hi trobareu l'ordre del dia. 

Llegiu-ne més ...

Jornades musicals del 20 al 23 de març

JORNADES MUSICALS CALDES DE MALAVELLA

CONCERT I TROBADA D’ESCOLES DE MÚSICA

Del 20 al 23 de març

Del 20 al 23 de març al teatre de Caldes de Malavella, dins les “JORNADES MUSICALS”esduran a terme una trobada d’escoles de Música.

Els concerts els duran a terme les següents escoles:

• EMM de Caldes de Malavella
• EMM de Tossa de Mar
• Aula de Música de Lloret de Mar

Els concerts de les “Jornades Musicals” es distribuiran en les següents dates:

20 de març :Concert d’alumnes d’instrument  de l’EMM de Caldes

21 de març:Concert de Cant Coral dels alumnes de l’EMM Caldes i Tossa de Mar

Concert “orquestra de guitarres” dels alumnes de guitarra de l’EMM de Caldes de Malavella, Tossa de Mar i Lloret de Mar.

Concert d’alumnes d’instrument de l’EMM de Caldes

22 de març:Concert “’orquestra de corda”dels alumnes de violí de l’EMM de Caldes i  de Lloret de Mar

                  Concert de Bateria dels alumnes de l’EMM de Caldes i Tossa de Mar

Concert d’alumnes d’instrument de l’EMM de Caldes

23 de marçConcert de grups instrumentals “combo alumnes de l’EMM de Caldes de Malavella, Tossa de Mar.

Concert d’alumnes d’instrument de l’EMM de Caldes

.

HORARI CONCERTS: 19h

Llegiu-ne més ...
Subscripció a aquest canal RSS