Menu

Ajuntament Caldes de Malavella - Articles filtrats per data: Setembre 2017

Per la fira de l'aigua... posa't al seu cap!

Posa't al seu cap és la campanya solidària impulsada per la Policia Local per la Fira de l'Aigua

La solidaritat també té un paper important en la fira. Sota el lema “Posa’t al seu cap” la Policia Local de Caldes de Malavella organitza una iniciativa per recollir cabells per les persones afectades pel càncer. Els efectius de la policia es raparan o tallaran el cabell i també poden donar el cabell totes aquelles persones que així ho desitgin. També hi ha la possibilitat de fer una donació econòmica per la causa. Els diners recaptats aniran en benefici de "SJD PEDIATRIC CANCER CENTER BARCELONA".  La Policia Local de Caldes també farà una aportació econòmica.

Llegiu-ne més ...

Resum del ple 25-9-17

 • La sessió plenària es va celebrar ahir, 25 de setembre a les 20 h del vespre
 • Es va estrenar un servei de videoacta i enregistrament d’imatge
 • A partir d’ara els plens es podran seguir per streaming a través de la pàgina web i en directe per la ràdio municipal

La pavimentació de la Plaça Mathaussen o la millora de l’enllumenat públic exterior aprovats per ple

També es van aprovar per majoria absoluta punts com el suport al referèndum de l’1 d’octubre.

Ahir al vespre es va celebrar a Caldes de Malavella sessió plenària per debatre punts com l’aprovació de modificació de crèdits que permetria accions com la pavimentació de la Plaça Mathaussen o la senyalització i adaptació viària entre d’altres; o el dictamen en relació a l’aprovació del conveni de col·laboració entre la diputació de Girona i l’Ajuntament de Caldes pel cofinançament i les condicions d’execució i lliurament de la millora de l’enllumenat públic exterior del municipi.

Puntualment a les 20 h del vespre va començar el ple que va aplegar més d’una desena de testimonis. El ple d’ahir el vespre era el segon que es feia en la nova sala de plens habilitada a Cal Ferrer Vell i que es retransmetia en directe per la ràdio local de Caldes de Malavella gràcies al nou sistema de megafonia instal·lat a la sala. També era el primer que s’enregistrava en vídeo gràcies també a la nova instal·lació que encara es troba en període de proves. S’espera que en la propera sessió plenària, aprofitant la fibra òptica que està arribant al municipi, ja es pugui retransmetre per streaming el ple. De moment s’ha enregistrat la sessió i s’espera que els propers dies es pugui difondre a través del canal Youtube.

Un dels punts més importants que es van debatre al llarg del ple, que va durar prop de 3 hores i mitja, és l’aprovació inicial de modificació de crèdits núm. 8/2017 en la modalitat de crèdit extraordinari i suplement de crèdit, finançat amb càrrec al romanent líquid de Tresoreria resultant de la liquidació de l’exercici anterior, d’acord a despeses com:

 • -          Pavimentació Plaça Mathaussen (61.000€)
 • -          Senyalització i adaptació viària (61.456,27€)
 • -          Excavació i consolidació Arqueològica de Sant Maurici (27.000€)
 • -          Actuacions a camins (40.971,87€)
 • -          Enderroc de la Casa dels Mestres (97.938,56€)

Amb un suplement de crèdit per:

 • -          Renovació de parcs (107.600€)
 • -          Reforma Ajuntament (53.750€)

El punt va quedar aprovat per 9 vots a favor i les abstencions d’ERC i la PIC.

Va quedar aprovat per majoria (11 a favor i dos vots en contra d’ERC) el Dictamen en relació al contracte de cessió en comodat del fons documental de Caldes de Malavella entre el Departament de cultura de la Generalitat, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Caldes de Malavella. Aquest punt diu que Caldes de Malavella és propietària del fons documental que es cedeix al Consell Comarcal de la Selva. Un fons documental que estarà més ben protegit a l’arxiu comarcal i que acollirà amb majors prestacions la quantitat important de documents caldencs.

Un altre dictamen que cal remarcar és el que té relació amb l’aprovació del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Caldes de Malavella pel cofinançament i les condicions d’execució i lliurement de la millora de l’enllumenat públic exterior del municipi. Aquest és un projecte de molta envergadura i que aportaria una major eficiència energètica des del punt de vista mediambiental. A més es considera que, tenint en compte que Caldes de Malavella és destinació turística, era important fer el pas. La prestació comprèn tècniques de gestió energètica i explotació necessàries pel correcte funcionament de les actuacions com: control energètic, gestió de la instal·lació de leds i control de nivells lumínics. A més, al manteniment correctiu també s’hi afegiria el manteniment preventiu per evitar encara més el malbaratament d’energia. Aquest punt va quedar aprovat per unanimitat.

Altres aspectes que també es van aprovar per unanimitat van ser:

-         El dictamen en relació a la proposta d’atorgament de medalles als cossos policials per la seva actuació en l’incident de l’inflable del passat mes de maig.

-          El dictamen en relació a la comissió informativa de territori en relació a la moció que presenta el grup municipal del Pdecat de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i el reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències.

-          O el dictamen en relació a la comissió informativa de territori en relació a moció que presenta el grup municipal Pdecat de rebuig a la línia elèctrica d’alta tensió Juià – La Farga 3.

Un altre dels punts que es va aprovar per majoria absoluta (només amb el vot en contra del PSC-PM), va ser el punt que posava en relleu el suport del Pdecat a la celebració del referèndum d’autodeterminació. Es va posar sobre la taula que l’equip de Govern del Pdecat segueix la coherència d’altres accions com l’entrada al 2004 als municipis adherits per la Independència o la signatura el passat 27 de març per part del Sr Salvador Balliu del pacte nacional pel Referèndum.

La resolució d’aquests punts, així com d’altres i la sessió plenària al complet es podrà veure properament en vídeo pel Youtube i els canals de l’Ajuntament corresponent i també es podrà recuperar el podcast a través de la pàgina web de l’Emissora municipal: http://www.caldesdemalavella.cat/caldesfm/

Llegiu-ne més ...

Ple municipal 25/09

La Sala de Plens de Cal Ferrer acull sessió plenària estrenant un servei de videoacta. 

Quan: Dilluns 25 de setembre 2017 a les 20 h 

On: sala de plens de Cal Ferrer Vell


El primer ple que es va celebrar va ser el passat 31 de juliol, era la primera vegada que s'utilitzava la nova sala de plens després de la remodelació de l'edifici de Cal Ferrer Vell, innaugurat el passat mes de juny. 
Com a novetat cal destacar que en aquesta ocasió s'estrena un servei d'enregistrament d'imatge de les sessions plenàries. Aquest servei permet fer videoactes al moment i poder seguir els plens en streaming a través de la pàgina web i altres plataformes. De moment encara no està activa l'eina que permet fer el seguiment en directe dels plens per la web tot i que s'espera que això sigui possible de cares al proper ple del mes de novembre. El ple d'avui al vespre s'enregistrarà per primera vegada i es difondrà pels mitjans de l'ajuntament els propers dies. 
En la darrera sessió del passat 31 de juliol sí que es va poder seguir el ple en directe a través de la ràdio local de Caldes de Malavella gràcies també al servei de microfonia instal•lat. 
Aquests són alguns avanços tècnics que posen en manifest la voluntat del consisotori selvatà de fer més accessible la política municipal als ciutadans. Aquell qui ho vulgui, però pot assistir lliurement al ple ja que es disposa d'un ampli aforament per acollir oients. 

A continuació adjuntem l'ordre del dia per la sessió prevista per les 20 h.  

Llegiu-ne més ...

5a edició Juguibàsquet

Benvolgudes famílies,

El CE Caldes de Malavella, en col·laboració amb l’EEM Caldes, inicia el proper divendres 29 de setembre la 5a edició del Juguibàsquet.

Activitat GRATUÏTA adreçada als menuts de P4 i P5 dels grup de Psicomotricitat de l’EEM, de descobriment i guiatge cap a l’esport de la cistella. A càrrec de tècnics de l’EEM i el Club Esportiu, i amb la col.laboració de joves jugadors del club.

Us animem a portar els  vostre fill/a. Ens trobarem al pavelló a les 17h d’aquest divendres.

Preguem ens informeu de l’assistència per aquesta 1a sessió responen aquest mail (Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ), enviant un whatzaap al mòbil del coordinador del club 646.90.21.62 (Albert Patiño) o confirmant-ho a les monitores de Psicomotricitat de cada escola:

 • Benaula: Irene i Laura Lara
 • Sant Esteve: Ariadna i Sandra
Llegiu-ne més ...

Curs de gestió d'estocs

Encara queden places pel curs de gestió d'estocs dins la oferta formativa de l'elabora't del segon semestre! 

GESTIÓ D’ESTOCS

Amb aquesta formació es pretén que l’alumnat sigui capaç d’aplicar tècniques d’organització de diferents tipus de magatzem fent ús dels recursos disponibles. Es treballarà com elaborar inventaris aplicant tècniques de control, detectar avaries, minves o errors periòdics en l’estoc del magatzem i aplicar procediments de correcció d’incidències.

> Dilluns i dimecres de 9.30 a 13.45 h

Dates: del 13 al 29 de novembre
Lloc: Aula del Pavelló Municipal d’Esports Preu: 30’00 € / GRATUïT PER A ATURATS

Noves tecnologies 

 

més info a: http://www.espaijove.caldesdemalavella.cat/infojove/treball/solc/elaborat 

Llegiu-ne més ...

TALLER: marqueting low cost

TALLER DE FORMACIÓ    
MÀRQUETING LOW COST:  eines per millorar les teves vendes  
QUAN: Caldes de Malavella, 28 de novembre de 2017    


A l’hora de posar en marxa un projecte de negoci, els objectius que normalment es plantegen són crear un bon producte o servei, aconseguir una cartera de clients importants i, com a conseqüència, arribar a assolir un nivell de vendes viable.  
Tots aquests objectius estan vinculats entre sí, i l’element comú és que tots estan connectats amb el màrqueting, de forma que qualsevol empresa, per petita que sigui, ha de tenir-lo en compte per plantejar la seva estratègia de negoci.  
Per això, en aquest taller donarem eines i pautes per elaborar un pla de màrqueting sense haver-hi de destinar grans recursos, tenint en compte les possibilitats de les persones emprenedores, però conscients que d’un bon pla en depèn la viabilitat futura de l’empresa.    
Formador: Martí Juanola, assessor de màrqueting i consultor en estratègia empresarial.  
Dia i hora: Dimarts 28 de novembre, de 15:00-17:00h.  
La xerrada és oberta a tothom i és gratuïta.     


LLOC DE REALITZACIÓ: Aula del Pavelló Municipal Caldes de Malavella

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: Al telèfon 972480103 (Oficina de Turisme) o bé  per correu electrònic a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Llegiu-ne més ...

Torna l'aplec de St Maurici!

 • És la 173a edició de l’Aplec
 • El Ball de l’Hereu Riera és dels actes més importants
 • És una de les festes més destacades de l’any a Caldes de Malavella

Divendres es celebra el 173é aplec de Sant Maurici

Aquest proper divendres, 22 de setembre, és festa local a Caldes de Malavella en honor a Sant Maurici, patró del municipi

Un any més el 22 de setembre es celebra a Caldes de Malavella l’Aplec de Sant Maurici. És la festa local al municipi en honor al patró caldenc, Sant Maurici, que també és sinònim de valentia i honor. Aquest 2017 es fa la 173a edició de l’aplec.

En motiu d’aquesta festa, es programen diferents actes al voltant de l’ermita de Sant Maurici. Els actes els organitza la Colla Sardanista de Caldes de Malavella amb el suport de l’Ajuntament de Caldes de Malavella. La programació és la següent:

 • -          9:45 · Sortida de la plaça de l’Església per anar caminant a Sant Maurici
 • -          11 h · Ofici solemne a l’ermita de Sant Maurici en honor a Sant Maurici
 • -          12 h · Sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona
 • -          13 h · Tradicional Ball de l’hereu Riera
 • -          14 h · Arrossada popular
 • -          16 h · Rés del Sant Rosari a l’ermita de Sant Maurici

L’acte més important de l’aplec és el ball de l’Hereu Riera o ball de bastons, que es balla tradicionalment amb Bastons al voltant d’un recipient amb vi. La llegenda explica que Maurici tenia una xicota, Seclina, que va emmalaltir. Al veure la seva promesa a les portes de la mort, el protagonista va resar a Déu per tal que millorés la salut de Seclina i acte seguit la noia es va recuperar. Per celebrar-ho Maurici va despenjar la creu del Sant i es va posar a ballar al seu voltant, i d’aquí en va sortir el ball de l’Hereu Riera.

A part de l’assistència a tots aquest actes és tradició que els caldencs i caldenques es reuneixin en família tot celebrant dinars i actes familiars.

Us animem a tots a venir a Caldes pel proper aplec i viure en primera persona la festa!

Llegiu-ne més ...

Poda de seguretat al pati de La Benaula

Aquest dimecres s’han iniciat les tasques de poda de l’arbrat que hi ha dins el pati d’educació infantil de l’Escola La Benaula. Es tracta d’una poda de seguretat consistent en reduir la capçada d’algunes alzines sureres i roures, i retirada de branques seques que podrien tenir cert risc de caiguda en cas d’inclemències meteorològiques. L’arbrat sobre el que s’actua és l’ogirinari del bosc de les Monges i que es va conservar quan es va fer la construcció de l’edifici de l’escola, quedant integrat en el pati. Les feines s’han realitzat mitjançant camió-cistella i especialistes en podes en alçada, durant les hores que aquest pati no té ocupació. Un cop finalitzades les tasques, s’aplicarà cicatritzant i fungicida per evitar posteriors danys als arbres. Aquesta actuació té un cost de 2.377,65 €

Llegiu-ne més ...
Subscripció a aquest canal RSS