Menu

Ajuntament Caldes de Malavella - Articles filtrats per data: Novembre 2017

Resum ple 27 novembre

• El punt més important que es va tractar va ser laprovació del Projecte dobres bàsiques i complementaries que millorarà la urbanització del Turist Club
• Aquest era un peojecte molt esperat pels veïns perquè fa molt anys que es debat
• El projecte es troba en fase de licitació 

Saprova el projecte dobres bàsiques i complementaries per a la subsanació de deficiències urbanístiques a les obres d'urbanització del Turist club

Amb aquesta aprovació sinicia el procès de licitació de les obres

Dimecres, 28 de novembre del 2017

El ple ordinari de dilluns 27 al vespre va aprovar per majoria absoluta la proposta del Projecte dobres bàsiques i complementàries per a la subsanació de deficiències urbanístiques a les obres durbanització del Turist Club i laprovació del projecte de reparcel·lació amb un pressupost de 2.713.561,71€ de base més 569.847,96€ (total: 3.283.409,67).

Aquest projecte ha de permetre als veïns de la urbanització del Turist Club tenir aigua potable, a més de fer-se altres millores importants com una xarxa de serveis nova (enllumenat i clavagueram) o millores en els voreres entre daltres. 

Aquest és un projecte molt esperat perquè fa molts anys que es demana. Aquesta urbanització és la única que no té aigua potable a Caldes de Malavella i es preveu que un cop sefectuin les obres hi hagi una millora en la qualitat de vida dels veïns. 

Actualment el projecte es troba en fase de licitació, però excepcionalment en comptes de 30 dies  sha doant un marge de 40 dies perquè els empreses presentin la seva proposta. 

Ja fa molts anys que es debat sobre com sha de fer aquest projecte, ha trigat tant en aprovar-se el projecte perquè, degut a la magnitud de les obres, shan volgut sentir els precsi les al·legacions de molts veïns i implicats. És el projecte més important fet a Caldes, sobretot des que el PDECAT està en lequip de govern. 

Fins ara shan anat fent millores menors però hi seguia havent problemes amb la reparcelació i les aigües negres, problemes que sespera que sarreglin un cop sefectuin les obres. 

Aquest va ser un dels punts més importants del ple ordinari de dilluns 27 de novembre, que es va acabar aprovant per 11 vots a favor i dues abstencions de la PIC.

Altres punts que es van tractar van ser la lectura del manifest unitari del Dia Internacional per a leliminació de la violència masclista, la moció a favor de lalliberament dels presos politics, o la renúncia al càrrec de regidor per part del Sr. José Fernández Celada, regidor del PSC.

Llegiu-ne més ...

Entrenaments selecció gironina de volei

El diumenge 3 de desembre es fan els entrenaments de la selecció gironina juvenil de voleibol al pavelló de Caldes de Malavella, de 16:45 a 19h

Ariadna Palahi i Núria Masgrau són les entrenadores de la selecicó gironina. 

 

Llegiu-ne més ...

Subvenció Diputació enllumenat públic

La Diputació de Girona subvenciona l'obra de millora en l'eficiència energètica de l'enllumenat públic de Caldes de Malavellaamb un import de 89.207,00 € dins del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural de l'any 2017. 

marca diputacio apaisada

Llegiu-ne més ...

Ple ordinari 27-11-17

 • QUAN: Dilluns, 27 de novembre; 20 h
 • ON: Sala de plens de Cal Ferrer Vell

Convocatòria de Ple ordinari

Dilluns, 27 de novembre del 2017

Avui al vespre es convoca una sessió de ple ordinària amb la següent ordre del dia:

PRIMER: aprovació de les actes dels dies 25/09/2017, 11/10/17, 23/10/17 (primer), 24/10/2017 (segon) i 06/11/2017.

SEGON: Dictamen en relació a la proposta de modificació de crèdits per transferències.

TERCER: Dictamen en relació a la licitació de les obres corresponents al “projecte d’obres bàsiques i complementaries per a la subsanació de deficiències urbanístiques a les obres d’ “urbanització del Turist Club, a Caldes de Malavella”.

QUART: Dictamen en relació a la proposta d’acord de modificació d’estatuts del consorci de les vies verdes de Girona.

CINQUÈ: Manifest unitari del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

SISÈ: Moció a favor de l’alliberament dels presos polítics.

SETÈ: Presa de raó de la renuncia a càrrec del regidor Sr Jose Fernández Celada

VUITÈ: Control i fiscalització dels òrgans de govern

 1. Comunicacions de l’alcaldia
  1. Resolucions d’Alcaldia
  2. Resolucions judicials
 2. Precs i preguntes

El ple es pot seguir en directe a través del següent enllaç: 

https://www.youtube.com/channel/UC2vUF4je5fGzQ8C0ciKSI0w/live

 

 

Llegiu-ne més ...

Sessió informativa de les obres de la carretera de Llagostera

El proper divendres a les 19 h de la tarda a la sala de plens de Cal Ferrer Vell sessió informativa sobre les obres de la carretera de Llagostera. Es parlarà de les afectacions del trànsit i les millores urbanístiques. 

Llegiu-ne més ...

Nou uniforme de la policia local

 • Tots els cossos de policia local han de fer aquest canvi en un termini de 5 anys
 • La policia local de Caldes és la primera policia local gironina que fa aquest canvi de vestuari per uniformar-se amb els Mossos d’esquadra
 • La policia caldenca segueix fent actes solidaris epr recaptar fons per la lluita contra el càncer infantil

La policia local de Caldes de Malavella estrena nou uniforme 

En el seu uniforme hi ha un escut solidari que es pot comprar a la comissaria per recaptar fons per la lluita contra el càncer

 

Divendres, 24 de novembre del 2017

La policia local de Caldes de Malavella ha estrenat ja el nou vestuari, un canvi que s’espera que es faci de manera gradual a totes les policies locals de Catalunya al llarg dels propers 5 anys. La policia local caldenca ha aprofitat la nova temporada per fer aquest canvi que fa anys que es va reclamar des del cos policial català per tal que la policia integral catalana (Mossos d’Esquadra i Policia Local) vagin vestits igual.

De comarques gironines el cos policial de Caldes de Malavella ha estat el primer que ha fet aquest canvi. Val a dir, però que el seu uniforme porta un escut addicional. Es tracta d’un escut solidari, amb el lema “pels valents”, que es comercialitza a la comissaria i properament als comerços del poble per recaptar fons per la lluita contra el càncer infantil.

Altres policies locals que també fan aquesta acció són la de Sant Celoni o la d’Hostalric. L’escut, que es pot enganxar a la roba passant-hi la planxa gràcies a la cola termoadhesiva del darrere, té un preu de 4 euros i la recaptació anirà íntegrament destinada a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. 

Prèviament la policia local de Caldes també ha comercialitzat braçalets solidaris i ha estat recaptant fons i cabell per fer perruques en diferents activitats que s’han fet al municipi. La darrera donació que es va fer va ser de prop de 1.300€ i una seixantena de melenes en motiu de la Fira de l’Aigua.També tenen disponible a comissaria un calendari solidari fet per la policia local de Terrassa, el cos policial que va engegar la campanya per recaptar melenes. Al mercat de Nadal que es celebrarà el proper diumenge 17 de desembre, la policia caldenca tindrà unparada per seguir recollint diners per la causa.

 

 

Llegiu-ne més ...

Arriba el Guai Teke de l’EEM el 14 de desembre!

Benvolgudes famílies,

Ara que s’acosten les festes de Nadal des de l’EEM tornem a fer el Guai-teke pels més petits. Ho farem conjuntament els 2 grups d’Escola Esportiva de Psicomotricitat al gimnàs de l’escola Sant Esteve per la facilitat de tenir el menjador al costat, diponibilitat de taules i estris de neteja, i l’espai propi del gimnàs de l’escola.

Per a dubtes i/o consultes prego adreceu-vos a les responsables dels grups en recollir els infants, o bé als telèfons de contacte que trobareu al flyer.

Llegiu-ne més ...

Èxit en El gust de la paraula

 • El concurs de pilotes d’escudella va ser l’activitat que va aplegar més gent
 • L’activitat de l’ ”Olla Barrejada” on es feia un taller de jocs infantils també ha estat de les més exitoses
 • A partir d’ara es vol fer El gust de la paraula una vegada a l’any

Caldes de Malavella es desmarca de les fires culturals celebrant la tercera edició de El Gust de la Paraula

La jornada, celebrada al llarg de diumenge, era la tercera vegada que es feia, tot i que es creu que enguany ha estat la més multitudinària.

Dilluns, 20 de novembre del 2017

Dissabte es va celebrar a Caldes de Malavella El gust de la paraula, una proposta d’hibridació turístico-cultural que marida gastronomia i literatura amb la intenció d’enfortir la promoció dels restauradors i els productors locals, així com incentivar la lectura entre els infants i els adults. Aquesta activitat neix del 20é aniversari de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia i de la inauguració de la Oficina de Turisme. Val a dir que la iniciativa va merèixer l’any passat el IV Premi Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques catalanes. Una iniciativa que pretén enfortir la promoció de la marca i del col·lectiu de restauradors, i promocionar els productes locals. Tot apropant el visitant al patrimoni municipal i potenciant  l’activitat cultural amb l’objectiu d’incentivar la lectura als infants i adults, i acostar els nens a la cuina i a la bona alimentació dels productes de proximitat.

A primera hora el matí va començar amb un esmorzar, gentilesa de l’Associació de Comerç de Caldes de Malavella. Va seguir amb una demostració de cuina amb Germà Coenders, autor de “202 receptes històriques i tradicionals catalanes sense carn ni peix”. Aquestes activitats, que es realitzaven al pati de Cal Ferrer, van aplegar una vintena de persones.

A les 11h, coincidint amb la “inspiració culinària” (nom que rebia la demostració de Germà Coenders) començava a la biblioteca l’activitat Sopa de Pedra i altres contes verduleros, amb la pallassa La Bleda pel públic més jove. El matí finalitzava als Jardins de la Biblioteca amb un taller de jocs infantils tradicionals a càrrec de l’entitat Jocs al segon. Una cinquantena de nens i nenes van assistir a aquest taller on podien experimentar amb bitlles catalanes, rutlles i altres jocs.

Entre mig, els castellers de les Gavarres van fer un pilar de quatre a la Plaça de l’Ajuntament Vell en motiu del seu segon aniversari.

A l’hora de dinar diferents restaurants de la zona (Balneari Prats, Balneari Vichy Catalan, Hostal Esteba, Restaurant Ca la Manela, Bar Tèrmic i Restaurant Cal Nap) van preparar menús literaris en els quals, inspirats en algun autor o autora i les seves obres, es construïa una proposta culinària expressament per a la ocasió.

La presentació de llibres de la tarda va ser un èxit que va omplir la sala de Cal Ferrer de la Plaça. Judit Pujadó va presentar “Catalunya bull” I Pruden Panadès “Cosins de Tarzan”.

Una de les activitats estrella va estar el concurs de pilotes d’escudella. Es feia un concurs de pilotes d'escudella perquè el plat estrella d'enguany era la sopa, al voltant d'aquest plat voltaven la resta d'activitats. 7 persones van inscriure’s al concurs que van valorar crítics gastronòmics, cuineres i autors de llibres de cuina. Els premis en joc eren una estada amb esmorzar per a dues persones a l’hotel Camiral i un sopar per a dues persones al restaurant del Balneari Vichy Catalan. Els menuts de casa també van participar: en joc hi havia classes de golf infantil al PGA. Aquesta activitat va fer que més d’una cinquantena de persones s’acostessin al pati de Cal Ferrer Vell per veure com avançava el concurs.

A les 20h començava puntual el teatre per a adults a Cal Ferrer, que era una adaptació del llibre Cosins de Tarzan de Pruden Panadès protagonitzat per Cristina Cervià i Domènec Boïgas. El bar Tèrmic va oferir una degustació popular i gratuïta d’escudella en acabar l’obra i per últim a la biblioteca es va poder gaudir d’un concert de Blues a càrrec de Tòfol Martínez Trio en el que hi van assistir una trentena de persones.

Les bones temperatures i la diversitat d’activitats fan que aquesta tercera edició hagi estat de les més exitoses que s’han fet fins el moment. El nombre de visites que havia rebut l’entrada de El gust de la paraula a la web de la Oficina de Turisme (més de 6.000) també feia pensar que la jornada acabaria amb un bon balanç. De fet, fins ara s’havia fet El gust de la paraula cada diversos anys, però la previsió és que d’ara endavant sigui una proposta turístico-gastronòmica fixa en el calendari caldenc. Un dels encerts de la proposta és que els llocs on es desenvolupen les activitats estan molt propers entre sí, fet que “afavoreix el flux de gent entre Cal Ferrer i la Biblioteca” deia Mercè Rossell, regidora de cultura.

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, parlava de la importància de fer activitats tan originals com aquesta “perquè actualment hi ha una proposta cultural molt extensa al territori català, i jornades com aquestes que són tan originals es desmarquen de la resta. Prova d’això és el premi que es va rebre en la passada edició. Aprofitant aquesta embranzida que ens ha donat el premi volem acabar de consolidar El gust de la paraula”.

Llegiu-ne més ...
Subscripció a aquest canal RSS